PODJETJE INCREA d.o.o. ZGODOVINA IN RAZVOJ

Pisalo se je leto 1989, ko je tedanja jugoslovanska vlada dovolila razvoj podjetništva in s tem omogočila ustanavljanje kapitalskih družb fizičnim osebam, državljanom tedanje Jugoslavije.

Eden od ambicioznih nadobudnežev je bil takrat mladi Bernard Novak, ki je po 10 letnih izkušnjah pridobljenih v Tomosu Koper, dne 30.10.1989 sklenil akt o ustanovitvi podjetja INCREA d.o.o.

Začetnega kapitala takrat ni bilo, razvoj podjetja je bil organske narave, brez kakršnekoli pomoči bank, ki v takratnih časih niso podpirale novonastalih podjetnikov brez imetja.

Podjetje Increa je bilo v prvih letih po ustanovitvi usmerjeno v izvoz na italijanski trg, predvsem ulitkov iz sive in jeklene litine. Na domačem, takrat jugoslovanskem trgu, je podjetje trgovalo z izdelki srbskega podjetja Motins, predvsem z bati, valji in batnimi obročki za program Tomos, Lada, Zastava, Torpedo idr., ter podjetja Meteorpiston iz Italije, prav tako z bati in batnimi obročki.

V letu 1994 je podjetje pričelo z uvozom rezilnih verig za motorne žage SABRE iz ZDA in to je bila prelomnica v usmeritvi trgovanja na področje gozdarstva in kasneje tudi na vrtni program.

Tri leta kasneje, leta 1997 je prišlo do pričetka trgovanja z drobno kmetijsko mehanizacijo naslednjih proizvajalcev:

KAAZ, Japonska: hrbtne in bočne motorne kose z motorji Kawasaki in Mitsubishi

PUBERT, Francija: prekopalniki in motorni mulčerji

PRECISION TOOLING, Italija: nadomestni deli za motorne žage

V letu 2008 pa še:

SPEED FRANCE, Francija: profesionalne nylon nitke za košnjo

WEIBANG, Kitajska, ki izdeluje vrhunske motorne kosilnice z motorji BriggsStratton, Kohler, Loncin in ostalimi.

V letu 2018 smo postali ekskluzivni distributer blagovne znamke Oleo-Mac proizvajalca Emac s.p.a., Italija: motorne žage, kose prekopalniki, drobna kmetijska mehanizacija tako motorna kot tudi baterijska.

Na ta način je bil program definiran, izbrani so bili proizvajalci z visokokakovostnimi izdelki za zahtevnejši segment kupcev.

INCREA_BLAGOVNE_ZNAMKE.jpg